Automatizarea întâlnește știința

Automatizarea întâlnește știința

Produsele Weidmüller participă la un proiect de cercetare.

Ce facem, facem cu pasiune. Suntem mereu încântați atunci când produsele noastre ajută la facilitarea vieții persoanelor, mașinilor și sistemelor. Cu toate acestea, uneori există proiecte cu implicarea Weidmüller în care fascinația noastră vine literalmente în valuri.

Inițiativa Institutului Australian pentru Științe Marine (IASM) este un astfel de proiect. Organizația nu se concentrează doar pe om și mașină, ci și pe salvarea unuia dintre cele mai importante habitate din lume: recifele de corali de pe coasta Australiei.

Institutul Australian de Științe Marine (IASM) are ca obiectiv un impact pozitiv și măsurabil asupra sănătății oceanelor și protejarea recifelor de corali de efectele devastatoare ale schimbărilor climatice. În acest sens, institutul nu numai că aduce o contribuție importantă la protecția mediului în Australia, ci desfășoară și activități esențiale de cercetare în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Recifele au nevoie de ajutor.

Datele importante sunt colectate în nenumărate grupuri și apoi analizate.

Recifele de corali sunt unul dintre cele mai diverse habitate de pe pământ. Meduzele, crabii, peștii și rechinii găsesc adăpost și locuri de vânătoare în ramurile colorate. Populația piscicolă este o sursă de ocupare a forței de muncă și de alimentație pentru multe milioane de persoane. În plus, coralii leagă dioxidul de carbon, cel mai comun gaz cu efect de seră din atmosfera noastră. Acest lucru înseamnă că pot contribui la combaterea crizei climatice și la contracararea acidificării oceanelor.

Schimbările climatice cauzează probleme devastatoare pentru canidari. De pildă, creșterea temperaturilor apelor oceanice duce la albirea gravă a coralilor. Concentrația mult prea mare de acid carbonic distruge și recifele.

Pe deasupra se află poluarea oceanelor. Îngrășământul spală nutrienți în exces în oceane. Rezultatul este o creștere excesivă a coralilor de către alge. În plus, substanțele chimice deversate în apă otrăvesc animalele sensibile.

Condițiile naturale se schimbă. Acest lucru afectează diferite aspecte ale ecosistemului și dăunează din ce în ce mai mult recifelor de corali.

Recife de corali în laborator

Simulatorul maritim utilizat de AIMS se bazează, de asemenea, pe produsele Weidmüller.

IASM simulează schimbările pe care schimbările climatice le au asupra oceanelor și recifelor de corali din Simulatorul Național al Mării (SeaSim), cel mai mare complex de cercetare a acvariilor din lume. Folosind rezervoare mari de apă de mare, oamenii de știință cercetează efectele schimbărilor de mediu asupra coralilor și a altor organisme marine tropicale.

În experimentele pe termen lung, factori precum lumina, temperatura, aciditatea și salinitatea sunt variați, iar influența modificărilor este documentată într-un mediu controlabil.

Numeroase piscine, numeroși factori - foarte mult de controlat.

Simulatorul marin oferă cercetătorilor rezultate importante care îi ajută să înțeleagă schimbările și adaptările organismelor marine. Concluziile și rezultatele pot fi obținute pentru măsură coralii și oceanele de efectele schimbărilor climatice.

IASM face, de asemenea, cercetare pe mare: organizația are nave cu laboratoare complet echipate, care pot fi, de asemenea, utilizate pentru a efectua experimente pe mare. Acest lucru le permite să studieze caracteristicile fizice și biologice ale diferitelor habitate direct în câmp.

Un proiect foarte deosebit.

Salvarea unui habitat amenințat de schimbările climatice cu ajutorul cercetării științifice: proiectul AIMS este extrem de important. Nu am putea fi mai fericiți că produsele Weidmüller contribuie la proiect - și, astfel, leagă automatizarea și știința.

Diferiți parametri trebuie să poată fi modificați flexibil în orice moment în bazinele SeaSim pentru a simula condițiile reale ale recifelor de corali. În acest domeniu, u-remote, sistemul nostru din I/O, ajută la controlul unor variabile precum temperatura și alimentarea apei. Aceasta nu este deloc o sarcină trivială: chiar și cele mai mici modificări ale temperaturii apei pot determina succesul sau eșecul unor experimente costisitoare. Prin urmare, transmiterea și monitorizarea fiabilă și automată a semnalelor și a datelor sunt de o importanță deosebită.

În plus, u-remote este utilizat pentru a controla luminile speciale cu LED-uri dezvoltate de IASM. Acestea simulează spectrele mari de culori care apar în recife. Pe lângă u-remote, IASM folosește și comutatori gestionați și sursa de alimentare de comutare a clasei de putere PROtop.

null

Acesta este un videoclip de pe YouTube. Dând click pe acest videoclip, sunteți de acord cu Politica de confidențialitate și Termenii de utilizare Google/YouTube. De asemenea, sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.

Urmăriți acum filmul nostru despre colaborarea cu Institutul Australian de Științe Marine!